Защо е важно.

Всеки домоуправител без значение дали професионален домоуправител.

Или човек от входа да получава възнаграждение за това че управлява Етажната Собственост?
Разбира се, защото така е справедливо! Със сигурност професионалният домоуправител няма как да работи в сградата без възнаграждение. Защото дейността му преди всичко е търговска и цели печалба. Но важно е да отбележим, че във входовете в които няма професионален домоуправител, а физическо лице собственик. Също не е редно да няма месечна възнаграждение за положеният труд. Дори човек от входа да се справя отлично с управлението на общите части, не означава че инвестираното от него време не трябва да бъде заплатено.

Да, за разлика от професионалният домоуправител, той няма разходи като заплати, офис. Логистика и други подобни, но самият ангажимент би следвало да бъде поощрен както подобава. Заплащането на месечно възнаграждение за обикновеният домоуправител е преди всичко признак на уважение от страна на живущите към избраният от входа домоуправител. Докато заплащането на месечен хонорар за поддръжка и управление към професионалният домоуправител е просто услуга. Разбира се, много рядко домоуправител от входа може да се справи по-добре с менажирането на сградата от професионалният домоуправител, който е експерт в поддръжката и управлението на общите части.

Защо е важно

Все пак професионалните домоуправители управляват десетки или стотици Етажни Собствености, а компания като Вход Мениджър дори хиляди ( над 2000 хиляди).

Това е гаранция, че стабилният професионален домоуправител гарантира отлична услуга по управление на жилищната сграда срещу много достъпен месечен хонорар, докато вътрешният домоуправител ще се затрудни повече, а ако не получи нищо в замяна дори няма да има мотивацията да си дава достатъчно зор. И в крайна сметка, това е напълно логично. Затова съветът на експертите е жилищните сгради да разчитат колкото се може повече на професионални домоуправители, за да бъдат спокойни и нещата да се случват по най-правилният начин в техните домове.

Националната програма за саниране

Можете да се свържете с нас или да зададете своите въпроси и на фейсбук страницата ни.