Какви са най-честите проблеми във входа с които професионалният домоуправител е нагърбен да се справя?

В една Етажна Собственост има толкова много и различни проблеми, че реално те не могат да бъдат изброени без да се пропусне поне един.

Професионалният домоуправител е орисан от сутрин до вечер да планира и да се грижи за множеството поверени сгради, за които отговаря. От еднократни проблеми, които се разрешават с конкретно действие, до цели казуси и процеси изискващи организация. Която продължава с месеци, професионалният домоуправител е длъжен да направи така. Че в крайна сметка във входа всичко да бъде оправено и урегулирано. Това не винаги е лека задача за професионалните домоуправители, но със сигурност е част от тяхната отговорност. Най-често срещаните проблеми са свързани с ремонтни дейности на течащи покриви, подмяна на стари щрангове. Проблеми с контрола на достъпа (незаключваща се входна врата или разбита ключалка), подмяна на стара дограма или пукнати стъкла по прозорците между етажите и т.н.

Разбира се, много живущи изискват от професионалните домоуправители и облагородяване на общите части.

Като например да се монтират допълнителни парапети, да се поставят нови пощенски кутии. Да се купят нови по-качествени изтривалки, да се подмени осветлението на входа с енергоспестяващо и т.н. Всички тези задачи са ангажимент на отговорният професионален домоуправител, за да може Етажната Собственост да бъде добре поддържана и образцова. Освен това, обаче, професионалният домоуправител има ангажимент да се справи с проблемът – некоректни платци. Да поддържа изрядно и в пълна прозрачност касовата наличност на жилищната сграда, да плаща всички сметки на време и т.н. Всяка една дребна задача, ако не бъде добре организирана от професионалният домоуправител съществува риск да прерастне в сериозен казус по неговата дейност. А това да доведе до допълнителни проблеми и междуособици сред живущите.

Това е нещо, което със сигурност никой не иска, а на последно място професионалният домоуправител, защото това би отворило още по-голяма работа за него.

Разбира се, голям проблем във всяка жилищна сграда е и въпросът касещ чистотата на общите части. Тук професионалният домоуправител не може да носи отговорност напълно, а само частично, защото все пак почистващото лице или фирма. Които са наети да предоставят тази услуга са длъжни да поддържат входа в безупречно състояние. Много често обаче живущите винят несправедливо професионалният домоуправител, че той е виновен във входа да е толкова мръсно. Тук е важно да отбележим, че професионалният домоуправител може едиствено и само да осъществява контрол и надзор на почистването, защото той на практика не го извършва.

Логично е отговорност да се носи от този който организира дейността и разбира се му се заплаща възнаграждение за тази цел.

Така или иначе, проблемът с почистването остава един от най-сериозните за всяка Етажна Собственост. И винаги буди остра критика към управлението на входа, когато в жилищната сграда е видимо мръсно. Като цяло, има още много и различни проблеми в Етажните Собствености, но гореизброените са основните. Които ако не се разрешат навременно от професионалният домоуправител със сигурност ще ескалират до бъдещи конфликти. Затова добрите професионални домоуправители, като Вход Мениджър, правят всичко необходимо. За да може тези проблеми да бъдат елеминирани още в зародиш, а клиентите дори да не разбират за тях!

Вашият професионален домоуправител

Можете да се свържете с нас или да зададете своите въпроси и на фейсбук страницата ни.